ENERGIE
We kunnen geen
moment van de dag zonder

Compass is specialist in:
> bedrijfszekere netwerken
> toekomst bestendige smart grids
> state-of-the-art verbindingen
> midden-en hoogspanning

Meer >

COMMUNICATIE
De ontwikkelingen in
communicatie gaan razendsnel

Compass is specialist in:
> maatwerk in glasvezeltechniek
> niet-alledaagse oplossingen
> kwaliteit in plaats van kwantiteit
> toekomstgericht netwerkontwerp

Meer >

INTELLIGENT TRAFFIC SYSTEMS
Mensen en goederen
worden steeds mobieler

Compass is specialist in:
> dynamisch verkeersmanagement (DVM)
> elektro-mechanische systemen (E&M)
> DRIP
> tunneltechnische Installatie (TTI)

Meer >

Toolbox vergroot veiligheid

9 januari 2015

KVGM nieuws – Het is de schrik van iedere machinist van een graafmachine… een collega die onverwacht in zijn dode hoek opduikt. Maar hoe voorkom je dit gevaarlijke gedrag? En hoe dring je door tot deze collega? De interactieve toolbox biedt uitkomst.

De KVGM-afdeling van Geerdink, Enigma en Compass werkt – samen met TNO – aan de tweede generatie toolboxen. Onze KVGM-afdeling zoekt voortdurend naar effectieve methoden om collega’s inzicht te geven in onveilige situaties. Zij bestuderen internationale casussen en er wordt gekeken naar wetenschappelijk onderzoek over de maximale leerervaring. De eerste resultaten zijn verwerkt in onderstaande interactieve toolbox.

Tijdens deze interactieve toolbox is de werksituatie nagebootst. Medewerkers van Geerdink ondergaan in een veilige proefopstelling het gevaar en bespreken hun ervaringen naderhand. Zo vergroten we de kans dat zij in de praktijk veilig gedrag vertonen. De collega – die normaal in de buurt van de graafmachine werkt – gaat op de stoel van de chauffeur zitten. Andere collega’s gaan in de buurt van de graafmachine staan. Wie zie je vanuit de cabine? En dat is schrikken. De collega ervaart nu zelf hoe slecht het zicht is vanuit de cabine.  Naderhandwordt met elkaar gediscussieerd en interactie uitgelokt. Deze leerervaring zorgt voor een herinnering die hem nog lang bijblijft.

De ontwikkeling van de interactieve toolbox gaat verder, samen met TNO. Via onze social media kanalen en onze website houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

interactieve-toolbox-1024x679