ENERGIE
We kunnen geen
moment van de dag zonder

Compass is specialist in:
> bedrijfszekere netwerken
> toekomst bestendige smart grids
> state-of-the-art verbindingen
> midden-en hoogspanning

Meer >

COMMUNICATIE
De ontwikkelingen in
communicatie gaan razendsnel

Compass is specialist in:
> maatwerk in glasvezeltechniek
> niet-alledaagse oplossingen
> kwaliteit in plaats van kwantiteit
> toekomstgericht netwerkontwerp

Meer >

INTELLIGENT TRAFFIC SYSTEMS
Mensen en goederen
worden steeds mobieler

Compass is specialist in:
> dynamisch verkeersmanagement (DVM)
> elektro-mechanische systemen (E&M)
> DRIP
> tunneltechnische Installatie (TTI)

Meer >

Nieuwe generatie technisch personeel

24 maart 2016

De gemeente Rotterdam organiseerde op woensdag 9 maart een werkconferentie voor directeuren en onderwijzers uit het basisonderwijs. De conferentie stond in het teken van aandacht voor wetenschap en techniek in het onderwijs. Wethouder Hugo de Groot opende de conferentie en onderstreepte het belang van goed technisch onderwijs van de regio als economische motor. De regio Rijnmond herbergt een groot aantal bedrijven die ook de komende jaren verzekerd moeten zijn van een nieuwe generatie technisch personeel.

Compass collega Ruben van Ardenne nam op uitnodiging van  projectmanager ‘Kiezen voor Techniek’ van de afdeling Onderwijs Desire van Dijk deel aan het panel. Het panel benadrukte vanuit verschillende invalshoeken de relevantie voor techniek in het basisonderwijs. Wij vertegenwoordigden het bedrijfsleven en kregen de gelegenheid om onze donatie aan de stichting DOENK onder de aandacht te brengen.

Onze donatie wordt door Kuno Bakker van de stichting DOENK ingezet op een aantal scholen in de regio. Op deze scholen wordt de Lego Mindstorm robot uitgedeeld, de robot dient als instrument om op een speelse manier ‘21st century skills‘ te leren. Na een paar maanden oefenen mogen de scholen aan het eind van het jaar een team afvaardigen voor de First Lego league.

Onze bedrijvengroep (Compass, Enigma en Geerdink) draagt op die manier concreet bij aan de nieuwe generatie technisch personeel. 

stichting doenk01