ENERGIE
We kunnen geen
moment van de dag zonder

Compass is specialist in:
> bedrijfszekere netwerken
> toekomst bestendige smart grids
> state-of-the-art verbindingen
> midden-en hoogspanning

Meer >

COMMUNICATIE
De ontwikkelingen in
communicatie gaan razendsnel

Compass is specialist in:
> maatwerk in glasvezeltechniek
> niet-alledaagse oplossingen
> kwaliteit in plaats van kwantiteit
> toekomstgericht netwerkontwerp

Meer >

INTELLIGENT TRAFFIC SYSTEMS
Mensen en goederen
worden steeds mobieler

Compass is specialist in:
> dynamisch verkeersmanagement (DVM)
> elektro-mechanische systemen (E&M)
> DRIP
> tunneltechnische Installatie (TTI)

Meer >

Doorstroming en bereikbaarheid rondom de Spijkenisserbrug (N492)

30 augustus 2016

Het gebied rondom de Spijkenisserbrug is een kwetsbaar gebied wat betreft bereikbaarheid (al sinds 2011). Zowel de doorstroming van de scheepvaart als die van het wegverkeer staat regelmatig onder druk door storingen in de brugbediening of door storingen in het wisselstrooksysteem. Opdrachtgever Rijkswaterstaat pakt dit probleemgebied in de komende jaren aan.

Compass werkt momenteel aan een onderdeel van het probleemgebied, namelijk de vervanging en realisatie van het wisselstrooksysteem. Hiermee wordt een belangrijk deel van het aantal storingen ondervangen.

De uitdagingen voor een goede uitvoering zijn het grote aantal stakeholders, de moeilijk bereikbare plaatsen (zoals op de pijlers), risicobeheersing en het verkeer. Deze uitdagingen ondervangen wij onder andere door eerst een FAT (Fabrieksacceptatie Test) uit te voeren en door vóór en tijdens het werk beheersmaatregelen te treffen zoals extra voorlichting, startwerk-instructies, toolbox-meetings, toezicht en extra materieel keuringen. Tijdens de werkzaamheden wordt een centraal aanspreekpunt aangesteld voor een soepele communicatie. Belangrijk aspect in de aanpak is dat alle stakeholders opnieuw zijn gehoord en worden betrokken vanaf de beginfase.