ENERGIE
We kunnen geen
moment van de dag zonder

Compass is specialist in:
> bedrijfszekere netwerken
> toekomst bestendige smart grids
> state-of-the-art verbindingen
> midden-en hoogspanning

Meer >

COMMUNICATIE
De ontwikkelingen in
communicatie gaan razendsnel

Compass is specialist in:
> maatwerk in glasvezeltechniek
> niet-alledaagse oplossingen
> kwaliteit in plaats van kwantiteit
> toekomstgericht netwerkontwerp

Meer >

INTELLIGENT TRAFFIC SYSTEMS
Mensen en goederen
worden steeds mobieler

Compass is specialist in:
> dynamisch verkeersmanagement (DVM)
> elektro-mechanische systemen (E&M)
> DRIP
> tunneltechnische Installatie (TTI)

Meer >

Succesvolle validatietest C-ITS Corridor

27 maart 2017

Rijkswaterstaat heeft woensdag 22 maart een succesvolle validatietest uitgevoerd voor de dienst ‘Road Works Warning’. Tijdens wegwerkzaamheden op de A16 bij Dordrecht is informatie over de wegwerkzaamheden en de beschikbare rijstroken vanuit onder andere de Rijkswaterstaat systemen via wifi-P bakens naar passerende testvoertuigen gestuurd.

Compass is binnen het C-ITS corridor team de managing contractor en zorgt onder andere voor de afstemming met alle partijen in de keten.

Bij de dienst ‘waarschuwing bij wegwerkzaamheden‘ (Road Works Warning) is het de bedoeling dat automobilisten op een daarvoor geschikte boordcomputer in hun auto waarschuwingen voor wegwerkzaamheden op hun route te zien krijgen. Informatie uit onder andere de systemen van Rijkswaterstaat, zoals de exacte plaats van de werkzaamheden en de beschikbare rijstroken, wordt via wifi-bakens vanaf de wegkant naar passerende voertuigen met een wifi-P ontvanger gestuurd. De informatie die de automobilist in de toekomst in de auto te zien krijgt, komt overeen met hetgeen hij nu boven de weg ziet. Het real-time aanbieden van informatie aan de weggebruiker moet zorgen voor meer veiligheid op de weg, niet alleen voor de weggebruikers, maar ook voor wegwerkers. Lees meer over de C-ITS Corridor op de website van Rijkswaterstaat.