‘Niemand weet hoe de toekomst eruit ziet. Maar wat we zeker weten is dat onze wereld verandert. En dat geldt zeker ook voor ons wegennet en de bijbehorende verkeerssystemen. Met gepaste trots en plezier kijk ik terug op de geslaagde TESTFEST van Rijkswaterstaat waar wij als Compass onderdeel van waren. De toekomst van de coöperatieve ITS is weer een stap dichterbij,’ aldus Ron de Waard op LinkedIn.

Rijkswaterstaat is één van onze belangrijkste klanten. Compass heeft de mogelijkheid gekregen om zich als aannemer 2.0 te manifesteren. Geen meerwerk, geen planningen die uitlopen en geen verantwoordelijkheid afschuiven naar anderen. In plaats daarvan kennen en erkennen we elkaars belangen en risico’s en handelen daarnaar. We zijn – samen met andere marktpartijen – met een gedeelde visie op C-ITS aan de slag gegaan om een mooi werkend product te ontwikkelen. En dat is gelukt. We hebben nu een werkend systeem op een deel van de A16 waar je via Wifi-P de wegwerkzaamheden van RWS in je auto kunt ontvangen.

Als je gaat innoveren kom je deels op onbekend terrein. We zijn een managing contractor dus projectmanagement is ons dagelijks werk. Maar als je gaat innoveren moet je je ook laten leiden door de techniek en gewoon durven beginnen. Wij hebben van Rijkswaterstaat het vertrouwen gekregen en onze rol als contractor opgepakt, namelijk het organiseren van werk. Dankzij de goede samenwerking in de keten met de juiste partners, zoals Swarco, hebben we iets nieuws neergezet. Met deze partners konden we ons ondernemerschap beoefenen en – al lerend – tot een werkend resultaat komen. De lessons learnt zijn allemaal verzameld en gedeeld. Op naar de volgende ontwikkeling op het gebied van C-ITS!

Meer informatie? Neem contact op met Ron de Waard, ron.dewaard@compass.nl.