Dit jaar werkt het Human Power Team voor het eerst met ons samen. Tijdens de race van het Human Power Team leveren hun atletes veel kracht om snelheden boven de 121,8 km/uur te halen.

 

<br>

<br>Met behulp van de sensoren van Compass meten zij de vervorming op de voorvork en het stoeltje die ontstaan door deze krachten. Nog nooit eerder hebben zij op deze plekken data gemeten: daarom levert de samenwerking het Human Power Team belangrijke informatie op die in de komende ontwerpen verwerkt worden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld de FEM-modellen valideren en de voorvork, een van de zwaarste onderdelen van de fiets, lichter maken. <br><br>

Het Human Power Team is een Dreamteam met excellente studenten van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam. Hun doel is om de grenzen van menselijke capaciteiten te verleggen en het door mensen aangedreven snelheidsrecord te verbreken. Om dit te bereiken, selecteren, trainen en coachen zijn hun eigen atleten die in een VeloX racen. Dit is een aerodynamische ligfiets, ontworpen en gebouwd door het Human Power Team.